Ryby podane w nowoczesny sposób

Ryba jest źródłem niezwykle wartościowych składników odżywczych jak kwasy omega 3 , białko i tłuszcze nienasycone które pozwalają na redukowanie cholesterolu. W Naszej diecie często okazuje się jednak że ryb jest niewiele, warto wiedzieć że dla miłośników jej smaku istnieje wiele możliwości podania, zarówno serwowana w panierce, jak i podsmażana na klarowanym maśle, w miodzie i cynamonie, z pieczonymi ziemniaczkami. Doskonale smakuje także ryba pieczona na grillu, z masłem czosnkowym. Niewielu kucharzy specjalizuje się w potrawach rybnych przez co znacznie chętniej i częściej wybieramy mięso zwierzęce. Gotowanie ryb zmusza do zapoznania się z przyprawami i aromatycznymi ziłami które w bardzo skuteczny sposób neutralizują nieprzyjemny zapach czy smak tego cennego mięsa, wystarczy skropić świeżego pstrąga cytryną lub pomarańczem, dodać natkę pietruszki i koperku a nasza potrwa zyskuje bardzo wykwintny delikatny smak bez obawy o posmak mułu jaki często jest elementem odpychającym amatorów takich potraw.