Polska jak wiadomo podzielona jest na kilka regionów, tych z górami, tych z morzem, tych z jeziorami, dlatego w każdym z tych miejsc odnaleźć można niezwykłe smaki które powodują że wspomnienia wakacyjnych wyjazdów bardzo często sprowadzają się do smaków jakie możemy przywołać. Nic nie pokrzepia bardziej po dniu spędzonym na szlaku jak kwaśnica na żeberkach w leśniczówce na szlaku, nadmorskie regiony zachęcają świeżymi pachnącymi rybami w wielu odsłonach i rodzajach. Mazurskie jeziora to połączenie pysznych rybnych rewolucji , a także niezwykle aromatycznego bigosu ze śliwkami i suszonymi grzybami. Restauracje w takich regionach dokładając wszelkich starań aby dania regionalne były dostępne w wielu odsłonach czy możliwościach, aby każdy, klient miał okazję do poznania prawdziwej kwintesencji Polskiej kuchni. Warto stawiać na jakość która objawia się setkami gości którzy z wielką ochota ponownie odwiedzają takie lokale z klasą i duchem regionu. Po co jechać na wakacje i żywić się tym co możemy zrobić samemu na co dzień, warto otwierać się na doznania, także te smakowe.