Domowe jedzenie jest wyjątkowym elementem który wielu z nas pielęgnuje w dorosłym życiu, nie ma nic przyjemniejszego niż po ciężkim dniu pracy wejść do mieszkania w którym zapachy przenikają się wzajemnie obiecując ucztę dla ciała i zmysłów. Umiejętność kulinarnego poruszania się w zapachach, smakach i barwach nie dla każdego adepta sztuki gotowania odsłania się z jednakową mocą, jednak im większy nacisk kładziemy na próbowanie, sprawdzanie, czy innowacyjne rozwiązania tym większa szansa że odnajdziemy możliwości własnej niszy w kulinarnym świecie atrakcji. Gotowanie jest jak malowanie wymaga pewnej wprawy ale także estetycznego poczucia piękna, wyważenia który nie pozwoli na przeciążenie serwowanych potraw, nie ma znaczenia czy mówimy o wykwintnych potrawach czy prostych daniach jakie serwujemy na co dzień, najważniejsze jest umiejętne komponowanie elementów w bardzo płynny sposób. Nie każdy pozna możliwości jakie płyną z kulinarnych uniesień, nie każdy rozkocha się w poszukiwaniu nowych smaków i zapachów, ale adeptów tej niezwykłej koncepcji poszukiwaczy przybywa stale.