Fondue z owoców i czekolady

Doskonały pomysł na pyszne spędzenie czasu zarówno z rodziną , przyjaciółmi jak i ukochaną osobą. Czekolada rozpuszczona z niewielka ilością śmietanki podgrzewana w kociołku do fondue ulubione owoce zamaczane w płynnym smakołyku, to pomysł dla miłośników niezwykłych połączeń, ale także najwyższej jakości jaka skrywana jest na naszych sklepowych półkach. Czekolada którą wybieramy nie ma większego znaczenia w płynnej masie ciężko rozgryźć czy mamy do czynienia z Belgijska oryginalną czekoladą czy Milką smakująca równie dobrze. Warto urozmaica smaki dodając do kociołka odrobinę wanilii, cynamonu, goździków, skórki z cytryny lub limonki, dla miłośników ostrych dań nutka chili podnosi walory smakowe. Owoce wystarczy pokroić w kostkę i deser na miarę wykwintnej restauracji jest w zasięgu naszego wzroku. Warto stawiać na rozwiązania łatwe do wykonania, tanie i pozwalające na przyjemne spędzenie czasu z naszymi gośćmi. Dla miłośników szaleństwa poleca się także przygotowanie dwóch rodzajów czekolad, na przykład białej i czarnej co znacznie podnosi walory smakowe i pozwala na niezwykłe przenikanie się smaków.

  Azjatycka kuchnia, Europejskie zamiłowanie