Dlaczego mężczyźni są lepszymi kucharzami ?

Pytanie stare jak świat, czy to prawda że mężczyzna jest lepszym kucharzem? Nie do końca , odpowiedź uzależniona jest od wielu elementów na jakie zwracamy uwagę, w kuchniach w naszym domu to panie zajmują czołowe miejsca, nikt nie robi tak pysznej pomidorówki, kluseczek na parze, czy schabowego jak płeć piękna. Jednak w restauracjach mężczyźni znacznie lepiej radzą sobie z pracą w zespole zarządzeniem pracownikami którzy działają dla dobra wspólnego. Na tym najczęściej polega całość różnicy, zarówno kobiety jak i mężczyźni doskonale sprawdzają się w kuchni, jednak panie znacznie bardziej wolą samodzielną pracę dla ukochanego czy dzieci, a mężczyźni wolą gotować, dla większej ilości osób. Zdarzają się restauracje zarządzane przez kobiety w kuchni które doskonale radzą sobie ze współpracą, dostosowują się do działania i motywowania siebie nawzajem uzyskują wprawę w rozdzielaniu obowiązków nawet w momencie kiedy na sali pojawia się wielu klientów. Uleganie stereotypom nie powoduje że zmienia się nasze życie, warto o tym pamiętać kucharz ma być specjalista w swojej dziedzinie bez względu na jego płeć.

  Przyprawy obecne w naszej kuchni