Śmierć na talerzu, czyli niezwykłe smaki

Kulinaria mają wiele niezwykłych odsłon, pojawiają się także śmiałkowie którzy w pewien sposób ryzykując swoje życie decydują się na skosztowanie przepysznych dań jak choćby rozsławiona ryba Fugu, tylko wieloletnie doświadczenie, a także wiedza w których miejscach znajduje się neurotoksyna wydzielana przez rybę pozwala na pozbycie się jej z przepysznego mięsa z którego przygotowywany jest wywar, oraz mięso bardzo delikatne, wręcz rozpływające się w ustach, jednak chwila nieuwagi może skończyć się dla śmiałków bardzo tragicznie. Pojawiają się miłośnicy ośmiornic, jednak nie takich przygotowywanych na skwierczącym ogniu, czy w cieście jednak niewielkich żywych macek pokrojonych na talerzu kiedy można zauważyć jeszcze jak się ruszają, problem pojawia się że macki które znajdują się po wewnętrznej stronie czasami jeszcze zasysają przyklejając się do przełyku powodując uduszenie. Dla miłośników bardzo niezwykłych a zarazem ryzykownych dań znajdą się również żaby olbrzymie, meduza Nomura, owoc Ackee, czy występujący także w Polsce grzyb czernidłak.

  Smaki odkrywane na nowo