Dzisiejszy rynek pokazuje nam jak wielkie możliwości w dość ciekawy sposób zostają wykorzystywane na nasza korzyść, decydując się na prowadzenie restauracji czy lokalu gastronomicznego najważniejszym czynnikiem jest obranie punktu docelowego, klientów którzy chcemy aby, pojawiali się w naszych progach. Restauracje muszą zachęcać do zasmakowania się w niezwykłych wyprawach kurialnych, doświadczony kucharz pozwala na precyzyjne połączenie smaków orientalnych z domowymi strawami jakie chętnie wybierane są z karty dań. Gdy naszymi odbiorcami jest młodsza grupa umiejętne przekonanie ich do wegetariańskich, lekkostrawnych potraw, czy przekąsek nie zajmuje zbyt wiele czasu. Dziś uświadamiamy sobie że kuchnia domowa jest znacznie pożywniejsza i zdrowsza niż propozycje czekające na nas w fast foodach. Receptą na sukces jest stworzenie w lokalu niezwykłej przyjaznej i miłej atmosfery podsycanej smacznym jedzeniem i perfekcyjną obsługą klientów. Gdy zabraknie choć jednego z tych czynników sukces oddala się w bardzo szybkim tempie pozostawiając konkurencji wielkie pole do popisu.