A czym dla ciebie są przyprawy ? Wiele osób doskonale zna przyprawy takie jak bazylia, zioła prowansalskie, imbir, czy kardamon, jednak ich zastosowanie w codziennej kuchni ogranicza się do soli, pieprzy czy czosnku. Światowej sławy kucharze nie rozstają się ze swoimi nożami, oraz pakietem przypraw, najprostsze danie odpowiednio doprawione zamienia się w wykwintną ucztę zabierającą smakoszy w niezwykłe miejsca świata. Imbir, goździki, szafran, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, mięta, bratki to tylko niewielka możliwość jaka czai się w zakamarkach rozwiązań na dania smaczne, zdrowe i bardzo aromatyczne. Do ryżu wystarczy dodać odrobinę kurkumy i czosnku aby z mdłej papki stworzyć niezwykle pożywną a zarazem smaczną kompozycję kolorystyczno smakową. Często zapominamy że głównym elementem naszego jedzenia są oczy, kiedy widzimy kolorystyczne kompozycje na talerzu nasz mózg zupełnie inaczej reaguje na dania, kiedy na talerzu pojawia się bez wyrazista breja to nawet jeżeli jest smaczna nie mamy ochoty jej jeść.